e mërkurë, 9 janar 2008

Trip memancing kuala koh

Salam untuk semua.. trip kali ini ke kuala Koh. Gua musang kelantan. Untuk trip kali ini kami 3 org dari terengganu yg diketuai oleh aku sendiri ( papa mafia), Anuar Demix dan Syukri dan 4 org dari KL yang di ketuai oleh Bro lan ( Otai MAF), Bro wan, power puff dan MJ.

Meraka dari KL bertolah seawal 2am dan kami dari Dungun pun bertolak lebih kurang 2am juga. Disepanjang perjalanan kami hujan yang mencurah-curah sehingga lah sampai di kuala Berang. Kami singah sebentar di kuala berang untuk pekena kopi kaw dulu…
Kami melalui jalan baru dri kenyir ke gua musang…

Jalan altenatif tersebut teryata dekat kami mengambil masa lebih kurang 1jam dari pengkalang gawi ke kuala koh gua musang…. Mmg dekat…jalan pun cantik….
Cuma jalan tu kena lah berhati-hati sikit pasal kekadang ada tanah runtuh….
Kami sampai di pintu pagar kuala koh lebih kurang pukul 4.30am.. kami pun terus menuju ke ciku3 untuk top up petrol…. Maklum lah kete kebal aku tu meter minyak ko pulak…ha..ha..ha..ha..
Tepat pukul 730 pagi aku bertemu dengan bro lan dan geng dari KL.. kami pun lepak kejap sambil minum pagi... selepas itu kami terus menuju ke kuala koh.. kami mula menaiki bot pukul 9am.. dan terus menuju ke lubuk kaloi atas.... disana lah berlakunya aksi menarik “ memburu kelah” dan aku telah berjaya menawan kelah seberat 3.2kg...




Kenangan bergambar dengan Bro lan, power puff, syuk & anuar..... aku yg last sekali lah..ha..ha..ha
Bro wan sibuk menyiyang ikan daun.... goreng pun sodap




Aku sabar menunggu kelah menjamah umpan sawit peram aku
Malam lepak je lah.. sambil sembang-sembang...pah ceroh sembang


Kelah yang dapat aku tawan seberat 3.2kg mengambil masa lebih kurang 10min untuk melemahkannya.... mmg syok melayan kelah.... mengalahkan melayan tenggiri....


Bot yg digunakan di kuala koh

Jeti menunngu bot.....

9 komente:

Lan tha...

MRJ,
Sib baik la ko dah delete gamba otai yg cam apek jual surat kaba lama tu...hehehe...

Syaddin tha...

Rodzi,

next time, make sure si eric tu join...sure berbulu mamat tu tgk mu layan kelah...

papa mafia tha...

dia dah ajak aku berpuluh kali dah..tapi aku pulak masa tak sesuai..he..he..he. satu hari nanti kita pergi serang kole koh sekali lagi... he..he..he.

Along Arman tha...

wah.. bEsh nyEr giE ngail...

papa mafia tha...

ngail ni mmg best along....kalau try mai lah join papa ngail..he..he.he...

Senalda tha...

You write very well.

kie kuala koh tha...

sedap laaa!!! korang yang sedap.. aku yang letih bawak bot!!! hahahaha..

Teja tha...

salam papa..bila masa yg sesuai gi kuala koh nie? nak try sekali la gi sana..

Anonim tha...

berapa kos sewa boat tu ada no tel boat man tu tak