e martë, 19 qershor 2007

Trip memancing Toman kenyir Jun07


makan memamg sedap kat atas house bot ni... pasal tak mabuk macam kat laut...


Syaril ngan mek dia memancing...tak dapat ikan pun tak pe....he..he..he.. janji aku happy( happy family)



Ni en. Zul kite..."aku puas doh baling menatang ikan besi ni...... mana lagi nok campok aganya"



ni adegan casting paling cantik... ikan semanya lari pasal pakai minyak wangi kuat sangat..ha..ha..ha..




pandai mung mek...cabut baju toman ni..he..he..he..




pening pale semuanya..tengok tukang masak kite siang ikan toman tu.... rupanya dia dia lapah kulit toman tu...he..he..he..















Derah lah weh... berat ikan ni....




















































hoiiiiii guana bot ni gerok ni....jatuh kang bahang tanoh....












ikan nok makan guana.. sembang pah ceroh...ha..ha..ha.. aku, Jai & Zul













lambatnya ikan ni nok makan...kata en.zamri kite.... En. Wahab kita mcm sakit perut je...he..he..













Org kuat team kita.. semuanya dia gigit...
















































Geng tekong dok rok cetong tabor umpan panggil ikan lampam....














Mr. Eric..... dengan gayanya yang tersendiri....sekali pandang mcm thai pun ada














































































































































Kami bertolak seawal pagi..ada yang keje malam tadi...balik pukul 4am..tapi ngail punya pasal...sangup jugak pergi....
kami semua sampai di jety sungai Gawi tepat pukul 10pm.
Bila sampai disana ada pulak masalah yg tak diduga.... gear box house bot rosak. katnya tekong tu dah 4 hari rosak.... dah lah dia tak boleh pergi ke sg. tembat.... aku rasa keciwa betul.. sampai tak terkata aku... ikutkan hati aku mahu saje aku balik...atau pun aku tendang je tekong tu... tapi bila mengenangkan kekawan seperjuangan aku.... aku akur je lah...
lalu kami pun sepakat menukar trip dari sg tembat ke mandok..... kami sampai ditempat memancing lebih kurang pukul 130pm... kami semuanya lunch kat dalam bot semasa dalam perjalanan.....
Bila sampai disana semua org berminat nak memancing...lalu tekong menghantar kami kelubuk pancing katanya.....tapi semuanya hancussssssss..... sekor ikan pun tak dapat.
keseluruhan tangkapan 2hari 1mlm cuma baung 2ekor, anak toman 2 ekor & ikan haruan ubi
mmg frust giler trip ni... tapi nak buat mcm mana...mmg adat memancing.... bukan setiap kali dapat ikan...
walau bagaimana pun aku happy sangat kerana dapat bersama dgn kekawan yg seperjuangan ... nanti next trip kami lagi.....

2 komente:

syahril tha...

aku pun frust gilerrrr pasal dok dpt ikang keloh...harapkan tekong terbaik, rupa2nya hampa belaka hukhukhuk....

papa tha...

ni bukan frust sikit-sikit ni.. sampai hari ni masih terasa lagi ah... dok leh nok tarik ikan besor..

~mdrozi~